2020 İSTANBUL VE GÜREŞ - Ata KARATAŞ

2020 İSTANBUL VE GÜREŞ


Öncelikle başta ailem olmak üzere, güreş, spor, eğitim, basın camiası ile diğer yakın çevrem ile dostlarım var. Ne kadar mutuyum biliyor musunuz? Allah herkese böyle hatırlanmak nasip etsin, sıkıntılı ve sevinçli günlerimizde. İyi ki güreşi seçmişim, iyi ki spor camiasının içersindeyim. Pazartesi günü önemli sağlıkla ilgili bir operasyonun ikinci ve önemli kısmını olacağım Allah izin verirse. Doğrusu bu zorlu günlerimde yakın ilgi ve alaka gösteren herkesten Allah razı olsun. İyi ki, varsınız. Hayır dualarınızı bekliyorum.

Hafta başı bir yazıya başlamıştım, bitireyim dedim. Anjiyo olduktan sonra kaleme aldım. Konu aşık olduğum güreş ve spor.                                                            

Türkiye'yi ilgilendiren, yurtiçinde ve dışında, uluslararası alanda çok önemli iki konu var. Biri İstanbul 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği... IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) geçtiğimiz haftalarda Madrid, Tokyo ve İstanbul'u gezdi, değerlendirmelerini yaptı, nihai kararını Eylül ayında açıklayacak. Başbakan, Spor Bakanı, TMOK ile diğer kişi ve kuruluşlarla ciddi çalışmalar yapıldı. Sonuç bekleniyor ama bence Eylül ayına kadar aynı ciddiyette uluslararası alanda lobi ve tanıtım, IOC üyeleri ile birebir markaj devam etmeli. Bu kez ümitliyiz.İkincisi ise güreş. İnsanlık tarihiyle yaşıt, tarihi milattan önceye dayanan Ata sporu güreş, uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından 2020 Olimpiyat oyunlarından çıkarıldı ama kapıyı da kapatmadı. Biz de Olimpiyat tarihimize baktığınızda madalya alımında bütün branşlarda güreşin yüzde yetmişbir ile en önde olduğunu görürüz.

FILA için ve Dünya güreşi için, Mayıs ayı çok ama çok önemli. Mayıs sonunda Rusya'da diğer altı branş (ikisi birleşti) ile FILA ilk etapta burada tekrar güreşin 2020 Olimpiyat Oyunları'nda yer alması için mücadele verecek. Geçici olarak seçilen Başkan Laloviç ve ekibi yoğun şekilde uluslararası düzeyde çalışıyor. Rusya'da 18 Mayıs'ta FILA Genel Kurulu yapılacak, yeni başkan ve kurular seçilecek, ihtimal kurallarda da değişiklik olacak. Başkanlık seçiminin yanında. Mayıs sonunda Rusya'da IOC İcra Kurulu'na, FILA yeni yüzle ve kimlikle çıkmaya çalışacak. Sonrasında ise nihai kararın verileceği Eylül ayına kadar çalışmaya devam. 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
10Nis

ARTIK FREN YOK,İKİ AYAK GAZDA!

07Şub
17Eyl

YOLA DEVAM

23Ağs

2020 İSTANBUL VE GÜREŞ

21Tem

GÜREŞ İÇİN OLYMPİA'YA