Golleri Konuştu, Kendisi Hep Sustu!

Elazığspor'un efsane ,eski golcüsü Suvat Karadağ ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

PAYLAŞ

1995-1996 sezon başında Elazığspor’a Hollanda’nın Utrecht takımında transfer olan ve ilk yılında Elazığspor formasıyla 27 gol atan ve taraftarın gönlünde attığı gollerle ayrı bir yer edinen Suvat Karadağ Elazığspor ile ilgili keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Elazığspor’dan ayrıldıktan sonra sırasıyla Konyaspor, Hatayspor, Gebzespor formaları giyen ve Türkiye profesyonel liglerde çıktığı 181 karşılaşmada rakip fileleri 75 kez havalandıran usta gol ayağı Suvat Karadağ.

Elazığspor’a transferiniz nasıl oldu?

Dayım Ali Taptı aracı oldu. Futbol cd gönderdim Hoca ve yönetim seyretmiş ve atlasın gelsin dediler, ben de Utrecht’ten çıkıp Elazığ’a geldim.

Açıklama: C:\Users\Dell\Desktop\SPORMARATON\11005643_10153102085789699_1412889736_n.jpg

Elazığspor’da unutamadığınız anınız?

Deplasmanda Diyarbakır- Elazığspor maci 2-2 lik maç futbol hayatımda unutamayacağım maçlardan bir tanesiydi. Deplasman dönüşü Turpol’dan Elazığ’a kadar bir taraftar konvoyu oluşmuştu.Elazığ’a kadar eşlik etmişlerdi daha sonra sırtlarında beni kulüp binasına taşımışlardı. Hayatımda ilk defa bu kadar heyecanlanmıştım cok teşekkür ediyorum onlara.

 

Açıklama: C:\Users\Dell\Desktop\SPORMARATON\diyarbakır elazığ 2-2.jpg                                          Diyarbakırspor 2-2 Elazığspor

Elazığspor’da unutamadığımız gol hangisiydi?

Kendi sahamızda seyircimizin önünde Diyarbakırspor’u 1-0 yendiğimiz maçta attığım golü  unutamıyorum. Maçın 90.dakikasında golü atmıştım. Stadyum bir an bayram havasına dönmüştü.

Açıklama: C:\Users\Dell\Desktop\SPORMARATON\elazığ diyarbakır 1-0.jpg                              Elazığspor 1-0 Diyarbakırspor

Elazığspora 1,5 yıl oynadığı ilk yıl daha çok gol attınız, 2. yıl daha az gol attınız ve daha sonra Konyaspor’a transfer oldunuz, neden Elazığspor’dan ayrıldınız?

1.5 yıl oynadım, Ikinci yılda büyük hayal kırıklığı yaşadım tranfer olamadım diye biraz futbolumu etkiledi Her yil insan 27 gol atamaz belirli yaşa gelmiştim tam birinci lige transfer olacak yaştaydım ama yönetim  transferim için izin vermediler.

Mehmet Kaplan’ın da takımdan ayrılması performansınız da etkisi oldu mu? Çünkü iyi bir ikili olmuştunuz?

Tabi ki Mehmet Kaplan ile iyi ikilidik,beni olumsuz etkiledi

Elazığspor’da ilk yıl 27 gol attınız ve Ankara’da playoff maçlarında kıl payı o zamanki 1.ligi kaçırdık ve seni o maçlarda birçok takım takip ediyordu, hangi takımlar seni istedi?

Biliyorsun 6-7 birinci lig kulübü istiyordu hatta anlasmıstım iki tanesiyle Gazeteler de o zaman yazdı zaten en belirgin Ankaragücü, Antalyaspor, Gaziantep hatta Galatasaray ile Besiktaş’ı da yazdı ama transfer ücretini duyan kaçtı. Sadece Ankaragücü transferi için kaldı anlaştım bonservisimden ancak  o zamanın parası ile 7 milyar düştüler bonservisim 45 milyar olarak açıklandı. Transferime Elazığpor başkanı Şahap Emir ile Mustafa Urhan engel oldu tabiki onlarda haklıydı kulübün menfaatini korumak zorundaydılar.

 

Açıklama: C:\Users\Dell\Desktop\SPORMARATON\351012442_208916191528435_183400633337539170_n.jpg                                                   Ankara’daki playoff maçları

Suvat Karadağ, bize zaman ayırdığınız çok teşekkür ederim, Elazığ’a ve Elazığspor’a var mı bir sözünüz?

Elazığ’da yaşamak ve Elazığspor’da futbol oynamak de güzel günlerdi. Herkese çok selamlar.

Yasal uyarı: Bu röportaj Spormaraton.com tarafından yapılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Ahmet | 25 Haziran 2023 21:32

    Efsane takımın efsane forveti. Emeğin için teşekkürler.

BUNLARA DA BAKIN