PSG'de Luis Enrique Dönemi!

Christophe Galtier ile yollarını ayıran PSG'nin yeni teknik direktörü Luis Enrique oldu. Fransız ekibi, tecrübeli futbol adamı ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

PAYLAŞ

Geçtiğimiz sezonu Ligue 1'de şampiyon olarak tamamlayan PSG'de Teknik Direktör Christophe Galtier ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Fransız teknik adam Christophe Galtier ile yolların karşılıklı anlaşma ile ayrıldığı resmen açıklandı. Galtier, geçtiğimiz sezonun başında PSG'yi çalıştırmaya başlamıştı.

GALTIER'İN PSG KARNESİ

56 yaşındaki çalıştırıcı, PSG ile Ligue 1'de 38 maçta 27 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyetle sezonu zirvede tamamladı. Fransız takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, son 16 turunda Alman ekibi Bayern Münih'e elendi.

LUIS ENRIQUE DÖNEMİ BAŞLADI

Galtier'nin yerine İspanyol teknik adam Luis Enrique geçti. PSG, son olarak İspanya Milli Takımı'nı çalıştıran ve Aralık 2022'de görevinden ayrılan Enrique ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan 53 yaşındaki teknik adam, “Yeni bir deneyimin tadını çıkarmak için Paris'e katıldığım için çok mutluyum. Yeni insanlarla tanışmak, bu şehirde yaşamak, yeni bir dil öğrenmek ve hepsinden önemlisi PSG'nin başında olmak çok heyecan verici” dedi.

ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI

İspanyol teknik adam, teknik direktörlük kariyerinde; 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 2 İspanya şampiyonluğu, 1 UEFA Süper Kupa, 3 İspanya Kral Kupası ve 1 İspanya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN