NBA Tarihine Geçen Dev Anlaşma!

Boston Celtics formasıyla başarılı bir performans gösteren Jaylen Brown, NBA'deki 7. sezonunda takımıyla 5 yıllık yeni bir kontrat üzerinde anlaşmaya vardı.

PAYLAŞ

Amerikalı süper yıldız, NBA Ligi ekiplerinden Boston Celtics ile 5 yıl için toplamda 304 milyon dolar karşılığında anlaştı. 

Tarihi anlaşma

Senelik 60 milyon dolar kazanacak Brown, NBA tarihinde bir basketbolcunun kazandığı en yüksek ücretli kontratın sahibi olacak

Jaylen Brown’ın geçtiğimiz sezon istatistikleri

2022-2023 sezonun Boston Celtics formasıyla normal sezonda 67 maça çıkan Brown, bu maçlarda ortalama 36 dakika süre aldı. Yıldız basketbolcu maç başına 26.6 sayı, 6.9 ribaund ve 3.5 asist ortalamalarıyla oynadı.

Jaylen Brown, takımı Boston Celtics ile geçirdiği başarılı sezonun ardından play-off’lara kaldı. Doğu konferansı finaline kadar çıkan Celtics ve Brown, Miami Heat’e 7 maç sonunda 4-3 kaybederek NBA finaline çıkamadı.

Şu an rekor Jokic’te

Geçen sezon Denver Nuggets formasıyla şampiyonluğa ulaşan Sırp yıldız Nikola Jokic, 2022 yazında takımıyla 5 yıl 264 milyon dolarlık bir kontrat imzalamıştı. Yeni kontratıyla NBA tarihinin en çok kazananı unvanı yalnızca 1 yıl süren Jokic, yerini Jaylen Brown’a bırakmış olacak.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN