Löw Başarılı Olur!

Rıdvan Dilmen, takipçilerinden gelen soruları Twitter hesabından yanıtladı.

PAYLAŞ

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, sosyal medya platformlarından Twitter'da, takipçilerinden gelen soruları yanıtladı. Dilmen'in, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktör adaylarından Joachim Löw ve eski teknik direktör Vitor Pereira hakkında görüşleri dikkat çekti.

Fenerbahçe'nin gelecek sezon kadro yapılanması nasıl olmalı?

Fenerbahçenin gelecek sezon kadro yapılanması nasıl olmalı sorusunu Rıdvan Dilmen şu şekilde cevapladı: "Önce teknik direktör seçimi. Ve o teknik direktör doğrultusunda transfer. Birinci kriter; ilk 11'de 4 yerli kuralı. Özellikle savunmaya iyi bir yerli oyuncu transfer edilmeli. Çünkü önde forvet arkası ve kenarda oyanatabileceği kaliterli yerli oyuncuları var."

"Altay'ı zorlayacak yabancı veya yerli kaleci. Tartışmasız bir santrfor. Tartışmasız sağ bek ve sol bek. Orta sahada da savunmanın önünde oynayacak ve arkası dönük top alıp, dönüp, oyunu kurabilecek bir oyuncu şart. Ama yeni gelecek teknik direktörün yanında muhakkak İsmail Kartal olmalı."

"Löw'ün başarılı olacağına inanıyorum"

Dilmen, "Löw gelirse başarılı olur mu?" sorusunu yanıtladı: "Gelirse Löw'ün başarılı olacağına inanıyorum. Aslında Fenerbahçe'nin iyi bir kadrosu var. Direkt oynayacak 4-5 oyuncusu da alınırsa, çok daha güçlü bir kadrosu olur. Bir an önce teknik direktör alınmalı ki (Bu, Beşiktaş için de geçerli) kendi sistemine uygun oyuncular alsın veya göndersin."

"Fenerbahçe'nin çözemediği problem bu"

"4 yıldır Fenerbahçe'nin çözemediği problem bu; transferlerin üstüne teknik direktör geliyor. Ama şimdi bir an önce teknik direktör alınmalı! Oynatacağı sisteme uygun transferler yapılmalı. Düşünmediklerini de göndermeli!"

"Bir takımın 5 sol açığı, 4 sağ açığı, 3 forvet arkası olur mu!"

"Kafasındaki şablona uyanları almalı, uymayanları yollamalı. Fenerbahçe'nin planlaması yanlıştı. 5 sol açığı, 4 sağ açığı, 3 forvet arkası olur mu bir takımın!"

"Pereira ile ilgili haklı çıktığım için üzgünüm"

Ünlü yorumcu, Virtor Pereira'ya yaptığı eleştirilerde haksızlık yaptığını düşünüp, düşünmediği yönünde gelen soruya ise şunları dedi: "Tam tersi, Pereira ile ilgili haklı çıktığım için üzgünüm; bir Fenerbahçeli olarak. Daha 17 haftada  puan kaybetmiş bir teknik direktörden bahsediyoruz."

"Bu yüzden Fenerbahçe, Trabzonspor'un 20 puan gerisinde"

"Bu kaybı yaşadığı için de Fenerbahçe, Trabzonspor'un 20 puan gerisinde. Daha sonra kimi getirirseniz getirin, havlu atmış bir takıma özellikle bu 3 Büyükler'den bir tanesiyse, başarılı olma şansı hiç yok. Örnek mi; bu sezon üçü birden. Önder Karaveli, Torrent ve İsmail Kartal ile olduğu gibi; iki ileri, bir geri."

"Ben sormak istiyorum"

"Ben sormak istiyorum: Adını söylerken bile mutluluktan tüylerimizi diken diken eden Arda Güler çocuğumuzu (ki onu yetiştiren bütün hocaları ve A Takım'a alan Pereira'yı kutlarım) sahada görmek istiyorsunuz değil mi? Peki elinizde kağıt kalemi alın, Pereira'nın oynattığı 3-4-3'ü çizin."

"İkisi de başka mevkide oynayamazlar"

"Her gün sahada görmek istediğimiz Arda'yı; onun idolü Fenerbahçemiz'in efsanesi Alex de Souza'yı bu dizilişin neresine koyabilirsiniz! Hiç uğraşmayın koyamazsınız. Çünkü ikisinin de ortak özelliği şu: İkisi de bir tek forvet arkası 10 numara oynarlar, başka mevkide de oynayamazlar. Ama 10'u da herkesten farklı oynarlar."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN