Juventus Men Edildi!

UEFA Konferans Ligi'nden men edilen Juventus, cezaya itiraz etmeyecek. Başkan Gianluca Ferrero itirazın, Şampiyonlar Ligi'ne katılımın belirsizliğini artıracağını söyledi.

PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl UEFA ile imzaladığı uzlaşma anlaşmasını ihlal ettiği belirtilen Juventus, bu sezon mücadele edeceği UEFA Konferans Ligi'nden men edildi. Serie A devi, bu karara itiraz etmeyeceğini açıkladı.

Men kararı temyize götürülmeyecek

İtalyan kulüpten yapılan açıklamada UEFA'nın 1 Aralık 2022 tarihli soruşturmasında çıkan karar değerlendirildi. Açıklamada, bu kararın üzüntüyle karşılandığı ve UEFA tarafından yapılan bu değerlendirmeye katılınmadığı belirtildi. Öte yandan men cezasına ilişkin kararın temyize götürülmeyeceği kaydedildi.

Bu karara itiraz etmeme kararı aldık"

Juventus Başkanı Gianluca Ferrero, "Karardan dolayı üzgünüz. Savunduğumuz tezlere ilişkin verilen kararı paylaşmıyoruz ve eylemlerimizin doğruluğuna, argümanlarımızın geçerliliğine kesin olarak inanıyoruz. Ancak bu karara itiraz etmeme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Temyiz, Şampiyonlar Ligi’ne katılımımızdaki belirsizliği de artıracaktır"

Önümüzdeki sezonu huzur içinde geçirmek istediklerini belirten Ferrero, "Temyiz ve diğer muhtemel yargı süreçlerine başvurmak, 2024-2025 UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılımımızla alakalı belirsizliği de artıracaktır" dedi.

"Mahkemelerde değil, sahalarda mücadele edebiliriz"

Ferrero, "Bu acı karara rağmen, yeni sezonda spor mahkemelerinde değil, sahalarda mücadele edebiliriz. Şimdi lige ve İtalya Kupası'na odaklanma zamanı. Bu iki kupadaki müsabakalarda taraftarımızı memnun etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" açıklamasını yaptı.

Juventus yerine Fiorentina Konferans Ligi'nde

Geçtiğimiz gün UEFA tarafından verilen karara göre Juventus, kulüp lisansı ve finansal fair-play kurallarını ihlalleri gerekçesiyle Konferans Ligi'nden men edilmiş, yerine ise Fiorentina'nın dahil edildiği açıklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN