EuroLeague Ekibine Transfer Oldu!

Barcelona'dan ayrıldıktan sonra adı önemli EuroLeague ekipleri ile anılan İspanyol forvet Nikola Mirotic, İtalyan ekibi Olimpia Milano ile sözleşme imzaladı.

PAYLAŞ

Türk Hava Yolları EuroLeague'de transfer dönemini en çok meşgul eden isimlerden Nikola Mirotic'in yeni adresi belli oldu. İspanyol ekibi Barcelona'dan ayrılan 32 yaşındaki forvet İtalyan temsilcisi Olimpia Milano ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Barcelona'dan olaylı şekilde ayrıldı

Barcelona'ya 2019'da attığı imza ile Avrupa'nın en çok kazanan oyuncusu konumuna gelen Nikola Mirotic'in maaşı bütçe küçültmeye giden İspanyol ekibine ağır geldi. Sözleşmesinin kalan iki yılında alacağı vergiler hariç 22 milyon Euro'yu alan yıldız Barcelona ile sözleşmesini 15 Temmuz'da feshetmişti.

EuroLeague devleri sıraya girdi

Nikola Mirotic'in adı Barcelona'dan ayrılacağı netleştikten sonra EuroLeague'nin önemli ekipleri; AS Monaco, Partizan KK, Kızılyıldız, Panathinaikos BC ve son finalist Olympiakos ile uzun süre anılmıştı.

Obra'ya sözünü tutmadı

Geçtiğimiz sezon EuroLeague'de Final Four'un kıyısından dönen Zeljko Obradovic'in çalıştırdığı Partizan KK'nin Nikola Mirotic ile anlaştığı ortaya çıkmış ve oyuncu Belgrad'a gitmişti. Sırp devi ile sözleşme imzalaması beklenen Karadağ asıllı forvet anlaşmadan son anda caydı.

Kızılyıldız taraftarından tehditler yağdı

Daha önce Kızılyıldız'ın da görüşen oyuncunun ezeli rakip Partizan KK ile anlaşması üzerine taraftarlar oyuncuya tehdit mesajları atmaya başladı. Bu durum sonrası Partizan KK'ye imza atmaktan vazgeçen oyuncu sosyal medya üzerinden "Partizan'a beni takıma katmak için gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür ederim ama ailem için en doğru kararı verdim. Kariyerime Sırbistan haricinde bir Avrupa ülkesinde devma edeceğim. Partizan'a transfer olacağım yönündeki bilgilerin kamuya sızması ile birlikte bir sürü tehdit ve hakaret almaya başladım. Böylesine bir atmasoferin içinde ne kendi ne de ailem adına bulunmak istemiyorum." ifadeleri ile bir açıklama yayınladı.

AS Monaco, Milano'ya Mirotic üzerinden takıldı

Nikola Mirotic'in isminin anıldığı ekiplerden olan AS Monaco, Olimpia Milano'nun transferi duyurmasının ardından İtalyan ekibine yeni transferleri Kemba Walker üzerinden bir video ile takıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN