Bu Yıl Kimse Benden Bir Şey Beklemesin!

Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk, Kanal Fırat Televizyonu'nda yayınlanan, Kanal Fırat ve Kanal E Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç'ın hazırlayıp sunduğu 'Maraton' programına canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

PAYLAŞ

Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk, Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan, Kanal Fırat ve Kanal E Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu “Maraton” programına canlı telefon bağlantısı ile katıldı. Başkan Öztürk Elazığspor Kulübü’nün bulunduğu son durum ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kulüp Başkanı Öztürk, “Bu yıl kimse benden fazla bir şey beklemesin” dedi.

Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve TSYD İl Temsilcisi, Kanal Fırat ve Kanal E Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu “Maraton” programına Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Cengiz Öztürk telefon bağlantısı ile katıldı.

Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, Elazığspor’un içinde bulunduğu son durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ÖZTÜRK: BİR YOL HARİTASI ÇIKARDIK GİBİ

Elazığspor için yapılan kritik toplantı hakkında bilgi veren Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “İlk etapta verimli bir toplantı olarak geçti. Sağ olsunlar Sayın Valimiz, Vekillerimiz, Belediye Başkanımız hepsi zaten Elazığspor’a duyarlılar. Biz kendilerine sunum yaptık. Kulübün maliyetiyle ilgili, ne kadar borcumuz var, FİFA’ya ne kadar borcumuz var diye. Bu konular önemli. Kendi yaptığımız 3 aylık raporu verdik. Genel bir istişare yaptık. İzleyeceğimiz adımları tespit ettik kendi aramızda. Buna göre bir yol haritası çıkardık gibi. İlk etapta hedefimiz sözleşmesi biten oyunlar var onları yeniledik, revize ettik. Yarın da dışarıdan getireceğimiz oyunları ve teknik direktör Sefer Hocayı davet ettik onlarla görüşme yapacağız. Üçüncü adımımız da 15 Temmuz gibi takımı toplayıp kamp yapmak. Daha sonra da şehir dışında bir kamp yapmak” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: YAKLAŞIK 13 MİLYON CİVARINDA FİFA’DA HALEN BORÇ VAR

Transfer yasağı ile ilgili bilgi veren Başkan Öztürk, “Biz transfer yasağının tedbirini alalım. İl önce kulübümüzü yaşatma adına, devamiyeti adına gerekli tedbirleri alalım. Zaten şu anda bile biz transfer tahtasını açmanın mücadelesini veriyoruz. Maalesef geçen de aynısı oldu. En son gün açabildik. Bazı arkadaşlarımız duyarlı değiller. Herkes birbirine topu atıyor. Bazıları bizi ciddi üzdü, bu defa da üzeceklerine inanıyorum. Biz takımımızı yürütelim. Ligin başlamasına 10-15 gün kala ben yine bir İstanbul çıkarması yapacağım tahtayı açmak için. Ama önceliğimiz mevcut takımı elimizde tutalım. Ondan sonra ikinci önceliğimizde bizim FİFA dosyaları. Yaklaşık 13 Milyon civarında FİFA’da halen borç var” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: HEMEN FİFA DOSYALARINI ÇÖZMEMİZ LAZIM

“FİFA dosyalarının çözülmediği taktirde takımın küme düşme cezası bile alabileceğine” vurgu yapan Başkan Öztürk, “Bizim FİFA dosyalarını çözmemiz lazım. Çünkü orada en büyük tehlike var. Yerli oyuncudaki tehlikemiz nedir bizim? Örneğin transfer tahtasını açamazsınız. Tahtaya izin vermeyenler puan silinmeye de izin vermeyebilir. Ama FİFA’dan geldiği zaman önce -6 puan cezası geliyor. Aynı anda 2 dönem transfer yasağı geliyor. Bir sonraki adımı ödemezseniz küme düşürme cezası geliyor. O yüzden bizim de hemen FİFA dosyalarını çözmemiz lazım. Kulübün ileriye dönük varlığını sürdürmesi için” dedi.

ÖZTÜRK: YAKLAŞIK 13 MİLYON TL YABANCI OYUNCUNUN ALACAĞI VAR

Başkan Öztürk, “Örnek veriyorum o kadar bağış gelmiş, sonucunda transfer tahtasında 14 Milyon-15 Milyon Türk oyuncunun alacağı var. Yaklaşık 13 Milyon yabancı oyuncunun alacağı var. Adı da biz geldik borç ödedik. Ne ödemişler, ne ödenmiş. Benim dönemimden bırakmışlar 4 sene önceden, geçtim kendi dönemlerinden şu an zaten tahta da 44-45 icra dosyası var. Bunun yaklaşık 4-5’i benim dönemimden diğerin hepsi yeni dönemde. Son 2 sezonun oyuncuları. FİFA ha keza öyle. 3-4 dosya tahmin ediyorum benim dönemimden var, geri kalan yeni dönemden var. Bizim bir yapılanma yapıp borçsuz harçsız Süper Lig hedefimizi bir an evvel koymamız lazım. Bu yıl olur, önümüzdeki yıl olur. Bu yıl biraz zor görünüyor açık söyleyeyim ben. Ama ne olur düzenli gelirlerle önümüzdeki yıl bir hedef konulur. Bunu yapmamız lazım. Kendi adıma ben kısa orta ve uzun vadeli planlamaları sundum. Beyefendilere” diye konuştu.

ÖZTÜRK: BU YIL KİMSE BENDEN FAZLA BİR ŞEY BEKLEMESİN

Başkan Selçuk Öztürk, “Bu yıl kimse benden fazla bir şey beklemesin. Ben gerçekçi konuşurum. Niye beklemesin? Onu da açıkça söyleyeyim. Bugün 80-100 milyonla devir alınan Elazığ Belediyesi 5 sene sonra 630 Milyon borçla her sene 100 trilyon borçlanarak gelsin 630 Milyon belediyenin borcu olmuş. Allah Şahin başkana yardım etsin. Gerçekten zor, gerçekten sıkıntı. Bu facia. Şimdi bu sıkıntılar var iken de biz Şahin başkana hemen şunları şunları yapalım diye uçup bir noktalara gitmenin de bir anlamı yıok. Çünkü belediyenin durumu ortada. O yüzden benim şahsi fikrimde öyle bu sene Elazığspor’u yağında kavurmak, genç oyuncuları takviye edeceğiz” diye ifade etti.

ÖZTÜRK: 3 AYDA 100 BİN LİRA BORCU DÜŞÜRDÜM

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Bu takım harcandı. O gelen paralar telef edildi ve Elazığspor geldi 2. Lige düştü, 45 trilyon borcu var. Biz bunları yapmayız Allah’ın izniyle. Ben söyledim. Geçmişte de Ömer Faruk Budak Vali’nin dönemine kadar basına, Muammer Bey’e, Süleyman Bey’e aylık kasa raporlarımı gönderiyordum. Mücahit Bey’den sonra bizi kızdırdılar, Vali kızdırdı. Ondan sonra göndermedim. Bakın ben gelmişim yine şeffaf bir şekilde kuruşumun hesabını veriyorum. 3 ayda 100 bin lira borcu düşürdüm. Bu bir başarı değil midir? 22 transfer yapmıştım. Borcun artması lazım. Ben 3 ayda 100 bin lira borcu düştüm. Bu bir başarıdır. Çünkü öyle futbolculara öyle rakamlar imza attırılmış ki söylersem milletin dudağı uçuklar. Yazıktır günahtır. Teknik direktörlerin 2 katına sözleşmeler. Böyle yaparsan paralar çarçur olur işte” ifadelerine yer verdi.

ÖZTÜRK: ŞAHİN BAŞKAN DAHİL OLACAK, ELEKTRİKLERİMİZİ AÇTIRACAK İNŞALLAH

Elazığspor’un kesik olan elektrikleri ile ilgili bilgi veren Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Şahin başkan dahil olacak, elektriklerimizi açtıracak inşallah. Şahin başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok duyarlı davrandı Allah razı olsun. Birinci problemimiz elektrik dedim, ‘tamam’ dedi. ‘Kendi dahilimde AKSA’yla görüşeceğim bu sorunu çözümleyeceğim’ dedi. İnşallah bir daha kapanmaz. Şimdi elektrik borcu sıfırlanırsa zaten tesiste ayda 12-12 milyar elektrik faturası geliyor. Onlar da ödenir. Kalıp da biz 12 milyar ödemeyecek insanlar değiliz. Be geldiğimde Elazığspor’un geriye dönük 12 senenin borcunu ödedim. O zaman TEDAŞ’taydı özelleşme yapılmamıştı. Bizim şansımız özelleştirme oldu, geldiler elektriğimizi kestiler. Geriye dönük 12 senenin borcunu ödedim. Bizim dönemimizde 300 bin TL sıkıntı yaşadık o da alttan ısıtmadan dolayı. Çünkü orada bir bilinçsizlik yapıldı. Bizim de suçumuz var muhakkak” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN