Arda Güler'in Sakatlığı Nedir?

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan genç milli oyuncu Arda Güler, yaşadığı sakatlık sonrası forma giyme şansı elde edemedi. Güler'in sakatlığı nedir?

PAYLAŞ

Fenerbahçe'den İspanyol devi Real Madrid'e transfer olan milli oyuncu Arda Güler, kamp döneminde yaşadığı sakatlık sonrası hazırlık maçlarında forma giyemedi. Yıldız adayı Güler'in sakatlığı ise milli takım kampında da araştırıldığı iddia edildi. 

 

''Arda Güler'e ameliyat gerekir''

Atilla Gçkçe'nin Milliyet'te yazdığı köşesinde Arda Güler'in Türkiye Milli Futbol Takımı doktorlarına sakatlığını bahsettiğini yazdı. Gökçe, ''Ermenistan ve Hırvatistan maçları için Milli Takım’a çağrılan Arda Güler’in, sağlık heyeti ile yaptığı görüşmede, “Dizimde hafif bir menisküs sorunu var ama, yüzde 60 kapasiteyle oynayabiliyorum. Zaman zaman ağrı çektiğim de oluyor” dediği, tıp otoritelerinin “ameliyat gerekir” tavsiyesine uyulmadığı ortaya çıktı.'' ifadelerine yer verdi.

 

''Şikayet edeceğim düzeyde değil''

Atilla Gökçe, Ermanistan maçı öncesinde Arda Güler'in sakatlığı incelendiğini duyurdu. Gökçe, ''Ermenistan maçından önce sağlık detaylarına bakıldı. Bir şikayetinin olup olmadığı soruldu. Milli Takım doktorları ile TFF Sağlık Kurulu’nun da gözetiminde yapılan görüşmede, Arda Güler, “Dizimde hafif bir menisküs sorunu var ama, yüzde 60 kapasiteyle oynayabiliyorum. Zaman zaman ağrı çektiğim de oluyor. Ancak bu durum şikayet edeceğim düzeyde değil” dedi.'' ifadelerine yer verdi.

Arda Güler ameliyat olmazsa saatli bir bomba olur''

Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç ve dönemin teknik direktörü Jorge Jesus, Arda Güler'in sakatlığı hakkında kulüp doktoru ile görüşme yaptığı ortaya çıktı. Gökçe, doktorların Arda Güler'in ameliyat olması gerektiğini illetiğini ifade etti. Yazdığı yazıda; ''Genç futbolcunun sağlık durumunu izleyen akademik unvana sahip görevliler, Başkan Ali Koç ve Teknik Direktör Jorge Jesus’la “değerlendirme” toplantıları yaptılar. Bu toplantılarda Fenerbahçe takım doktoru Burak Kunduracıoğlu da hazır bulundu. Tıp otoriteleri, “Arda’nın menisküs bölgesinde sadece bir boşluk var. Acilen ameliyat edilmesi gerekiyor. Müdahale edersek, genç enerjisi ve kas yapılarıyla çabucak iyileşip oyuna dönebilir” dediler, “Aksi halde ne zaman, kimin elinde patlayacağı bilinmeyen saatli bir bomba olur!'' ifadelerine yer verdi.

 

''Arda oynamaya devam etti''

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Jorge Jesus, Arda Güler'in ameliyat konusunu görüştükten sonra yaptığı konuşmayı aktaran Gökçe, ''Başkan Koç ile Teknik Direktör Jesus, kendi gündemleriyle yaklaştılar Arda’ya: “Fenerbahçe şampiyonluk mücadelesi veriyor. Arda’nın takımın içinde kalması gerekir. Ayrıca bir sakatlık yaşanmadığına göre yurt dışından alacağımız transfer tekliflerini de değerlendirebiliriz.” Karar yetkisi Fenerbahçe yönetimindeydi. Arda oynamaya devam etti.'' ifadelerine yer verdi.

 

Saatli bomba patlamış oldu''

''Ne yazık ki Arda Güler, Amerika kampında sakatlandı. Hayır, onu tanıyan uzman ekip için sürpriz değildi bu olay... Saatli bomba patlamıştı. Konuyu değerlendiren uzmanlarla konuştum. Türkiye’de bizim kulüplerimiz transfer ettikleri futbolcuları imzadan önce sağlık kontrolünden geçirirken her iki dizi de inceletip, dosyaya görüntülü raporlar eklemeyi ihmal etmiyorlarmış.''

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN