KOLAY GELSİN,İŞİN ZOR!

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 05 Nisan 2014 19:45

Maria Sharapova hayranları olarak bu sene mutsuz ve umutsuz olduğumuz doğrudur. Hoş, sezonun bu bölümüne kadar oynadığı maçları seyrettikten sonra ben artık kendisinden Serena'yı yenmesini falan beklemiyorum. Zira selvi boylu Rus kızının inatçı damarı, hâlâ bir şeyleri değiştirmemekte ısrarcı görünüyor. Öyle ki şahsen çok faydalı olabileceğini düşündüğüm Groeneveld ile de Masha'nın oyunu bir adım ileri gitmiş değil. Dolayısıyla Rus yıldız için dileğim artık kazanabildiği kadar turnuva kazanması. Hele koleksiyonuna birkaç Grand Slam zaferi daha ekleyebilirse biz hayranları açısından tadından yenmez olur. Ancak gelin görün ki Maria'nın bu sene bir majör turnuva kazanma ihtimali şimdilik Kaf Dağı'nın ardında.

Son açıklanan dünya klasmanında 9 numaraya kadar geriledi Sharapova. Puanlama sistemini göz önüne alırsanız bu gayet normal bir durum. Geçen yıl omzundan geçirdiği sakatlığa kadar katıldığı turnuvalarda son derece istikrarlı ve başarılı sonuçlar aldığı için gerek sakatlıkla boğuştuğu gerekse de form tutmaya çalıştığı bu son dönemlerde yitip giden puanları da bir hayli fazla oldu hâliyle. Önümüzdeki toprak kort sezonu için de durum pek farklı değil. Kısacası Wimbledon'a kadar Rus yıldızın kazanacılacak değil, korunacak puanları var.

Masha'nın hâlihazırda kazanma ihtimalinin en yüksek olduğu büyük turnuva hangi açıdan ele alırsanız alın son iki yılda bir kez şampiyon olup bir kez de final oynadığı Roland Garros olarak görünüyor. Ne var ki kendisini her an ilk 10'un dışında bulabilecek bir Sharapova için Paris'te de işler, çekeceği muhtemel bir zor kurayı göz önüne aldığınız zaman hiç de kolay olmayacak. Diğerleri için de şansı elbette var ama mutlu sona ulaşabilmesi için hem Serena'nın erken turlarda elenmesi hem de kendisinin çok iyi bir iki hafta geçirmesi gerekiyor.

An itibarı ile durum bundan ibaret. Benim anlamadığım ya da merak ettiğim nokta ise bu kızın neden sürekli yerinde saydığı. Tabii burada yerinde sayıyor derken kendisinden istediğimiz, daimi bir servis-voleciye dönüşmesi falan değil. Tenis kariyerinizin her döneminde istedikten sonra oyununuza yeni şeyler katabilir ya da belli özelliklerinizi iyileştirebilirsiniz ve bunun bir sürü örneği var. Demek ki ya hâlinden memnun ya da bizim buradan gözlemleyemediğimiz başka şeyler buna engel oluyor.

SON 5 YAZISI

GÜL MÜ DÖKELİM YOLLARINA!

29 Haziran 2019 08:50

OKU

KERAMETİ NADAL'DA ARAMAK

09 Ocak 2018 10:00

OKU

PARAYLA BAŞARI SATIN ALMAK!

18 Ağustos 2017 13:30

OKU

MİLLİ TAKIMIN ASIL SORUNU!

02 Ağustos 2017 10:00

OKU

OYUNU KURALINA GÖRE OYNAMAK

19 Temmuz 2017 13:00

OKU