FEDERER YENİDEN İSTANBUL'A GELİR Mİ?

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 10 Ocak 2016 10:00

Fransız welovetennis.fr sitesi Federer'in bu yıl da İstanbul'da oynayacağına dair bir iddia ortaya attı. Sosyal medyada da Türk tenisseverler devamlı birbirlerine Federer'in yeniden Türkiye'ye gelip gelmeyeceğini soruyor. Bu soruya cevap verebilmek için öncelikle İsviçrelinin İstanbul'a yeniden gelmesi için bir sebep olup olmadığına bakmak lazım.

Şahsen Federer'in İstanbul Açık'a geçen yılki iştirakını da bir hayli yadırgamış ve anlamlandıramamıştım. Zira Federer seviyesindeki bir oyuncunun o hafta olması gereken yerin İstanbul değil, Madrid olması gerektiğini düşünüyordum. Ancak ister paranın cazibesinden deyin isterseniz de Ekselans'ın egzotik tutkularından, büyük efsaneyi canlı izleme fırsatı ayağımıza kadar gelmişti geçen yıl.

Federer'in geçen sene İstanbul'a gelmesini sağlayan çok önemli bir detay vardı, o da sezon başında açıkladığı turnuva takviminde 250 puan değerinde yalnızca 1 turnuvanın yer alıyor oluşuydu. ATP, klasman puanlarını hesaplarken 250'lik turnuvalar için en iyi 2 neticeyi baz aldığından Ekselans da ikinci tercihini İstanbul'dan yana kullanmıştı. Ancak bu yıl durum maalesef öyle değil. Federer geçtiğimiz haftalarda açıkladığı turnuva takvimine zaten 2 adet 250 puanlık turnuva koymuş durumda. Ha üçüncüyü oynayamaz mı derseniz elbette oynayabilir, böyle bir hakkı var. Ancak bu durumda, puanlamaya en iyi 2 sonuç dahil edildiğinden turnuvalardan biri puan açısından boşa oynanmış olur. Zaten Federer gibi turun elit raketleri de maç eksiği ya da benzer bir durum olmadıkça 2'den fazla 250'lik turnuvada oynamaz.

Son tahlilde İsviçreli efsanenin bu yıl İstanbul'a gelmesi kendisi açısından oldukça absürt bir karar olur. Yine de Fedex'in bizleri son dönemde fazlasıyla şaşırttığını göz önüne alırsak imkansız diye bir şey yok.

SON 5 YAZISI

GÜL MÜ DÖKELİM YOLLARINA!

29 Haziran 2019 08:50

OKU

KERAMETİ NADAL'DA ARAMAK

09 Ocak 2018 10:00

OKU

PARAYLA BAŞARI SATIN ALMAK!

18 Ağustos 2017 13:30

OKU

MİLLİ TAKIMIN ASIL SORUNU!

02 Ağustos 2017 10:00

OKU

OYUNU KURALINA GÖRE OYNAMAK

19 Temmuz 2017 13:00

OKU